Leonie Hermans

Theater musical zang

Sinds Leonie heeft leren praten, voelt zingen voor haar als tweede natuur. Vanaf haar 11e heeft zij dan ook zanglessen gevolgd (Elly Stalmeijer), waarna zij in 2000 haar zangcarrière is begonnen met een rol in de musical ‘Hair’. Na een deeltijdopleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg, is zij in 2007 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, met afstudeerrichting Muziektheater, hoofdvakken zang en drama. Haar Bachelor werd vervolgd aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam, in de vorm van Master of Music Wereldmuziek met de nadruk op Braziliaanse muziek. Verder speelde Leonie mee in de volgende producties: “Joe the Musical”, “Company”, “Vitale Delen”, “De Heilige Antonio” en “Merrily We Roll Along”. Daarnaast heeft zij vanaf 2008 jarenlang internationale ervaringen opgedaan door heel Europa, als zangeres bij het Argentijnse dans- en muziekgezelschap “Compañia Argentina de Danzas Sentires”.

In 2016 voelde Leonie de behoefte om haar ervaring en kennis te delen, waardoor zij is begonnen met lesgeven in muziek, theater en musical. Omdat zij ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan, heeft zij in 2023 de Vooropleiding Docent & Regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht succesvol afgerond.

Leonie is niet alleen werkzaam bij Popschool Parkstad, ook het primair en voortgezet onderwijs zijn voor haar bekend terrein. Daarnaast vervult zij haar podiumbehoefte in de vorm van verschillende coverbands, alsmede optredens bij Live Piano’s in Heerlen. Inmiddels heeft zij als klap op de vuurpijl haar eigen bedrijf gestart, “Leonie Hermans Performing Arts”! Haar manier van lesgeven kenmerkt zich door oprechte interesse in de voorkeuren en persoonlijkheden van haar leerlingen. Hiermee wil zij actief aan de slag, om iedere leerling te helpen het beste uit zichzelf te halen!

Gezien Leonie nauw samenwerkt met Ryan in ’t Veld (Docent toetsen, zang, songwriting) bestaat ook de mogelijkheid om combinatielessen te volgen, waarbij deze gepassioneerde docenten met veel plezier aan de slag gaan om hun leerlingen de passende tips & tricks te bieden. Denk hierbij aan zangtechniek, jezelf begeleiden op piano, het schrijven van eigen songs, liedinterpretatie en meer!

Andere docenten